Húsos-csípős üvegtészta, ázsiai savanyított retek

Feltöltő: Albin

Hozzávalók:

Húsos-csípős üvegtészta

20 dkg üvegtészta

2 evőkanál olívaolaj/szezámolaj/mogyoróolaj

4 szelet csont nélküli tarja

őrölt fekete bors

1 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

csilipaprika ízlés szerint

3 cm friss gyömbér

4 db színes (piros, sárga, zöld) kaliforniai paprika

1 dl sötét szójaszósz

1 csokor koriander

1 marék sótlan földimogyoró

Elkészítés:

Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, felöntjük annyi forrásban levő vízzel, amennyi ellepi, lefedjük, majd negyed órát állni hagyjuk. Közben egy nagy wokban vagy vastag falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és a vékonyra felcsíkozott tarját erős lángon átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk. A kész hússzeleteket kiszedjük a serpenyőből és félretesszük. Újabb adag olajat öntünk a serpenyőbe (elöblítés nélkül), rádobjuk a karikázott újhagymát, a megpucolt, felaprított fokhagymát és az apróra vágott, kimagozott, kierezett csilit. Mikor a hagymák kiadták illatukat, ráreszeljük a megpucolt gyömbért, és hozzáadjuk a megmosott, felcsíkozott paprikákat. Átsütjük, majd felöntjük szójaszósszal. Hozzáadjuk az aprított koriandert, beleforgatjuk a leszűrt üvegtésztát és a tarjacsíkokat. 1-2 perc alatt összesütjük, mogyoróval megszórva tálaljuk. Ázsiai savanyított retek 1 csokor retek rizsecet só porcukor Elkészítés A retket hajszálvékony szeletekre gyaluljuk. Sózzuk, és megszórjuk egy kevés porcukorral. Bőven meglocsoljuk rizsecettel, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Csatos üvegbe tesszük, és legalább egy éjszakán át hagyjuk állni hűtőben, ahol akár egy hétig is eláll.

vissza a receptekhez