Thai csirke mell, mangó, kólás szója mártás

Feltöltő: Attila

MANGÓ:

1 db mangó

1 db lime

A mangót felszeletelem, 2 cikk lime-ból nyert lében marinálom.

CSIRKEMELL ROLÁD:

20 dkg csirkemell

1 kk kínai 5 fűszer keverék

50 ml tejszín

nori lap

A csirke mellből kb 10 cm hosszú 2 cm vastag hasábot vágok. A leeső részekből tejszínnel és a fűszerekkel prádot készítek. Folpakra felkenem a prádot és szorosan betekerem a csirkemellel. 40 percig 80 fokos vízbe párolom. MOGYORÓS ROPOGÓS: 1 ek zúzott mogyoró 1 ek liszt 5 cl víz csipet só A mogyorót, lisztet, vizet összekeverem pici sóval. Szilikon lapra terítem. 30 perc alatt 180 fokos sütőben ropogósra sütöm. MÁRTÁS: 2 gerezd fokhagyma 1 kis darab gyömbér 1 kimagozott csili 2 dl Mangós Kóla 0.5 dl KIKKOMAN szójaszósz mogyoróolaj A mogyoróolajon megpirítom a fokhagymát, csilit, gyömbért, majd felöntöm a Mangós kólával. Vissza redukálom sziruposra, majd hozzáadom a szójaszószt. Leszűröm, és tálalásig félreteszem. TÉSZTA: 1 adag udon tészta 10 dkg káposzta fél sárgarépa fél üveg SHAN SHI mungóbab csíra 1 marék borsó 1 újhagyma Thai csiliszósz piritott szezámmag szezám olaj A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm félreteszem. A sárgarépát,borsót és a káposztát forró serpenyőben megpirítom, hozzáadom a kifőtt tésztát, átforgatom, majd hozzádobom a SHAN SHI mungóbab csírát, az újhagymát, csiliszószt, a mártásból leszűrt fokhagyma, csili, gyömbér pépet, pirított szezámmagot és szezám olajjal ízesítem. A csirke mellet végén kevés mártásba átfényezem és 1 fél nori lapba feltekerem, korongokra vágom. Összeállítom az alkotókat, mártást a korongokra vágott húsra csorgatom, lime cikkel és koriander zölddel tálalom.

vissza a receptekhez