Thai kókusztejes-currys csirkeleves

Feltöltő: Bosch

Hozzávalók:

-1 db csirkemell filé

-3 db sárgarépa

- gyömbér Kb. 5 cm.

-6 teáskanál piros (vagy sárga) curry paszta (a sárga kevésbé csípős).

- fél liter kókusztej

-1 db piros kaliforniai paprika

-1 db újhagyma

-5 dkg hüvelyes zöldborsó

-1 db erős paprika

-250 g fehér shimeji gomba

-10 dkg bébi spenót

-1 csokor koriander

-kikkoman szójaszósz

-oliva olaj

-1 lime leve

-1 liter víz

-1 zacskó Shan shi rizstészta

Elkészítés:

A csirkemellet egyben feltesszük kikkoman szójaszósszal ízesített forró vízben 20 percre főni. A forrás után 5 perccel belerakjuk a megpucolt répákat is egyben. 20 perc elteltével a főző léből a csirkemellet és a répákat kivesszük, a főzőlevet félre tesszük. A csirke mellet apró darabokra tépkedjük, a répát felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, a gyömbért megpucoljuk. mindkettőt lereszeljük, vagy krémesre turmixoljuk. Kevés oliva olajon 1-2 percig megpirítjuk a curry pasztát, a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. Hozzáadjuk a kókusztejet, jól elkeverjük és hozzáöntjük a főző léhez. felforraljuk és hozzá adjuk a megtisztított shimeji gombát, kikkoman szójaszósszal ízesítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük. Ha valaki csípősebben szereti, itt adhatunk hozzá egy kisebb csili paprikát. (vigyázz, alapból is csípős) 5 percig forraljuk, közben az újhagymát felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk. A hüvelyes borsó végeit levágjuk szálas részeit eltávolítjuk. 5 perc után hozzáadjuk az apróra csipkedett csirkemellet, az újhagymát és a kaliforniai paprikát. 3-4 perc további főzés után hozzá adjuk a sárgarépát, azután a hüvelyes borsót. 1-2 perc után a bébi spenótot. Ha felforrt elzárjuk. A rizstésztát forró vízzel leöntjük és 5 perci lefedve állni hagyjuk. Leszűrjük és kevés oliva olajjal összekeverjük. Tálaláskor lime lét facsarunk rá és megszórjuk aprított korianderrel. Ízlés szerint felkarikázott csípős zöldpaprikát is vághatunk rá- Jó étvágyat.

vissza a receptekhez