Pacal gyöngybabbal, kápiával és szójával

Feltöltő: Breboandris

250g előfőzött pacal

1 fej vöröshagyma

250g gyöngybab

80g vaj

1 csokor koriander

50 ml Kikkoman szójaszósz

3 db kápia paprika

1 ek fehérborecet

1 db póréhagyma

1 ek szódabikarbóna

 

A hagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pároljuk. Ha kész a hagyma hozzáadjuk a pacalt, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a szójaszószt, kevés ecetet és alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük. Miközben a pacal fő, bő sós vízben puhára főzzük a gyöngybabot is. A paprikát 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, lefedett tálban hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt lehúzzuk a külső héjat a magokat eltávolítjuk és egy részét felcsíkozzuk. A felcsíkozott darabokat kézi füstölővel enyhén megfüstöljük. A megfőtt gyöngybab felét kevés főzőlével és fehérborecettel turmixgépben pürésítjük, végén hozzáadjuk a hideg vajat ezzel is tovább pürésítjük, majd szűrőn átpaszírozzuk. A puhárafőtt pacalt kivesszük a főzőléből és felcsíkozzuk. A pacal megmaradt főzőlevét a maradék kápia paprikával és a paprika levével összeturmixoljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a felcsíkozott pacallal. Hozzásdjuk a megmaradt gyöngybabot, frissen vágott koriandert. A póréhagymát sós, szódabikarbónás hideg vízbe felrakjuk főni, ha megpuhult jeges vízben hűtjük, majd felkarikázzuk. Az elkészült elemeket tálaljuk.

vissza a receptekhez