Pacal gyöngybabbal, kápiával és szójával
Feltöltő: Breboandris
250g előfőzött pacal
1 fej vöröshagyma
250g gyöngybab
80g vaj
1 csokor koriander
50 ml Kikkoman szójaszósz
3 db kápia paprika
1 ek fehérborecet
1 db póréhagyma
1 ek szódabikarbóna
A hagymát felkockázzuk és olajon üvegesre pároljuk. Ha kész a hagyma hozzáadjuk a pacalt, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a szójaszószt, kevés ecetet és alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük. Miközben a pacal fő, bő sós vízben puhára főzzük a gyöngybabot is. A paprikát 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, lefedett tálban hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt lehúzzuk a külső héjat a magokat eltávolítjuk és egy részét felcsíkozzuk. A felcsíkozott darabokat kézi füstölővel enyhén megfüstöljük. A megfőtt gyöngybab felét kevés főzőlével és fehérborecettel turmixgépben pürésítjük, végén hozzáadjuk a hideg vajat ezzel is tovább pürésítjük, majd szűrőn átpaszírozzuk. A puhárafőtt pacalt kivesszük a főzőléből és felcsíkozzuk. A pacal megmaradt főzőlevét a maradék kápia paprikával és a paprika levével összeturmixoljuk, ízesítjük, majd összekeverjük a felcsíkozott pacallal. Hozzásdjuk a megmaradt gyöngybabot, frissen vágott koriandert. A póréhagymát sós, szódabikarbónás hideg vízbe felrakjuk főni, ha megpuhult jeges vízben hűtjük, majd felkarikázzuk. Az elkészült elemeket tálaljuk.