Kínai töltött batyu

Feltöltő: Csilla

Hozzávalók:

•Tésztához:

• 340g finomliszt

• Fél csomag instan élesztő

• Só

• Víz

 

•Töltelékhez:

• 250g darált hús

• kb. 5 db szárított shitake gomba

• Kikkoman szójaszósz

• 1 kisebb fej hagyma

• 1 gerezd fokhagyma

• só

• bors

 

• Sütéshez:

• Olaj

• Víz

 

Elkészítés:

A shitake gombákat, ha szárított negyed órára forró vízbe áztatjuk. Amíg a gomba ázik, addig elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük az instant élesztővel és a sóval, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Egy fél órát hagyjuk pihenni. Ha színes tésztát szeretnénk akkor használhatunk céklaport, kurkumát, spenótot. Én az utóbbi kettőt használtam. A kurkumát egyszerűen csak a liszthez adtam. A spenótot viszont felfőztem egy kevés vízzel, majd leturmixoltam és átszűrtem. Ez került a tésztába a víz helyett. A kelesztés alatt elkészítettem a tölteléket. A gombákat a hagymát és a fokhagymát késes robotgépben finomra aprítottam majd a darált húshoz adtam. Ezt ízesítettem szójaszósszal, sóval és borssal. Ha a tészta megkelt apró golyókat formázunk belőle, majd ismét pihentetjük egy kicsit. Ezután vékony köröket nyújtunk belőlük és a fűszeres darált hússal megtöltjük. A batyukat kiolajozott serpenyőbe helyezzük és kb a háromnegyedéig felöntjük vízzel. A forrásig teljesen lefedve főzzük, majd a fedőt kissé megemelve folytatjuk egészen addig amíg az összes víz el nem párolog és a batyuk alján egy pirult roppanós réteg nem alakul ki. Én batyuk helyet virágokat formáztam.

vissza a receptekhez