Ramen leves,vadlazacos sushi,zoldseg tempura
Feltöltő: KataKitchen
Japan ramen leves:
Hozzavalok:
5db csirke szarny
5 db csirke lab
1 db csirke farhat
1 kg sertes comb
Fel kg sertes lapocka
1 db sargarepa
4 db ujhagyma
4 csiperke gomba
Egesz fekete bors
Gyomber
1 fej fokhagyma
1 dl Kikkoman szoja szosz
1 zacsko Shan’Shi rizsteszta
Csipetnyi szezammag …es annyi tojas ahany adag keszul
Recept:
…(mely kello alazattal es turelemmel keszul..) 1 - A csirkehusokat felteszem foni, nagyon lassu tuzon 3-4 orara, kozben hozza adom a repat es a hagymat. He kesz leszurom a levet. 2- A csirkehus leben felteszem foni a sertes csontokat 4-5 orara szinten nagyon lassu tuzon, ebbe mehetnek bele kozben a fuszerek, fokhagyma, gyomber, gomba. 3- Amig ez keszul megfozzuk a tojasokat pontosan 6 es fel perc alatt, amint letelt az ido atteszem oket jeges vizbe. Ha kihultek megpucolom es beaztatom 3 orara a Kikkoman szoja szoszba, hogy gyonyoru arnyalatot adjon a tojas szinenek. 4- A lapockat szorosra kotozom es serpenyoben korbe piritom, majd a levesbe teszem a csontok melle 1 orara foni. Utana kiveszem a levesbol, hogy huljon es a talalasnal szeletelheto legyen. 5- egy kulon forraloban megfozom a Shan’Shi rizstesztat amit kozben enyhen meg sozok. 6 – a leves talalasakor levet merek a tanyerba, kozepre helyezem a tesztat, es kore rakom a kettevagott tojast, a felszeletelt lapockat, izles szerint a levesben fott zoldsegeket, megszorom szezammaggal es frissen felkarikazott ujhagymaval. Ropogos Shan’Shi zoldseg tempura: Hozzavalok: Shan’Shi azsiai zoldsegkeverek 10 dkg liszt 1 tojas 2 dl jeghideg viz 1 tk szodabikarbona 2 ek etkezesi kemenyito 2 g so Elkeszitese: A szaraz osszetevoket mind ovatosan osszekeverjuk. A tojast a hideg vizzel kulon talban keverjuk ossze es csak utana adagoljuk a szaraz keverekhez. A zoldsegkevereket leszurjuk. En kinai evopalcikaval szoktam belole felcsippenteni egy adagot, belemartom a tesztaba es maris teszem a forro olajba, de ezt lehet csipesszel vagy villaval is ovatosan, hogy a kis zoldseg csomocska szet ne essen mig az olajba kerul. 40-50 masodperc perc alatt ropogosra sutjuk. Vadlazacos, zoldseges Sushi: Hozzavalok: 1 zacsko Sushi rizs 1 db uborka 1 db zold kaliforniai paprika 1 szelet vadlazac 2 db algalap Etelfestek Elkeszitese: Sushi rizs: atmosom tobbszor a rizst. Addig cserelem rajta a vizet amig mar kevesbe lesz tej szeru a szine. Felteszem foni magas langon fedo nelkul annyi vizzel ami egy ujjnyira fedi el a rizst. Amint forr, lassura veszem a langot, rateszem a fedot es tovabbi 20 percig fozom. Ezutan leveszem a tuzrol es fedo alatt hagyom 20 percet pihenni. Fa deszkara boritom es fakanallal szetteritem hulni. Algalapra kiteritem a rizs felet melyet beszineztem tetszoleges etelfestekkel (javalsom hogy a valasztott szin usson el a tobbi osszeteveotol hogy latvanyosabb legyen az etel szinvilaga). A kiteritett algalapra enyhen ranyomkodott szines rizsre helyezzunk egy vekonyabb fajta uborkat es tekerjuk fel szorosan a sushit. Egy masik alga lapra nyomkodjunk ra feher rizst es tekerjuk bele az uborkas tekercsunket. Amikor mar ugy erezzuk, hogy biztosan egyben van es tart a dupla tekercs, hosszaban vagjuk 4 fele. Keszitsunk elo egy masik algalapot. Helyezzuk ra a hosszaban felvagott tekercs elemeit 2 emeletben. Kettot alulra egymasnak hattal. Kettot felulre ugyanigy egymasnak hattal. A kozepen keletkezett lyukba helyezzuk bele a csikokra vagott vadlazacot a paprikaval. Ovatosan tekerjuk fel. Ha jol dolgoztunk ennek a Suhsinak negyszog alakunak kell lennie. Jol nyomkodjuk meg minden oldalat, hogy osszealljon majd vagjuk le mindket veget mert arra nincs szukseg a talalasnal. Hatarozott gyors mozdulatokkal szeleteljuk fel es izles szerint martogassuk, szoja szoszba, wasabiba. Jo etvagyat kivanok!