PHO leves
Feltöltő: Rodof
Hozzávalók:
Alapléhez:
csirke vagy marha csontok,
sárga répa,
petrezselyem gyökér,
zeller,
karalábé,
hagyma,
só, bors
Az ázsiai ízvilághoz:
gyömbér,
kardamon,
ázsiai fahéj,
hagyma,
csillagánizs,
gomba,
szójaszósz,
halszósz,
chili
Tálaláshoz:
babcsíra,
újhagyma,
üvegtészta,
koriander
Elkészítés:
Készítünk egy alaplevet, /függően attól hogy marha (pho bo) vagy csirke (pho ga)/ a kiválasztott állat csontjaiból, maradékaiból. Plusz ízanyagként használunk répát, gyökeret , zellert, vagy bármilyen leves zöldséget. A hozzávalókból lassú tűzön egy sűrű és gazdag levest készítünk. A kész alaplevünket leszűrjük, és beletesszük azokat az ízanyagokat, amitől a húsleves egy vibráló ázsiai étellé alakul át. Ehhez szükségünk lesz a következő alapanyagok alapos lepirítására száraz serpenyőben: Csillagánizs, ázsiai fahéj, kardamon, gyömbér, hagyma, répa, (shitake)gomba Használhatunk chilit, szójaszószt és halszószt is a további ízesítéshez. Az utóbbival óvatosan, mert nagyon intenzív az íze, literenként maximum egy teáskanállal adjunk hozzá, és folyamatosan kóstoljuk. Az aromákat összefőzzük egy fél óra alatt. Tálalásnál üvegtésztával, karikázott póréhagymával, aprított korianderrel és babcsírával kínáljuk. Ha szeretnék húst is beletenni, akkor nagyon vékonyra szeletelt marha husikat tegyünk bele tálaláskor, ami gyakorlatilag néhány perc alatt a forrótányérban „fő meg”.