Surf and turf ázsiai módon

Feltöltő: Ronin

Hozzávalók 2 személyre:

2db közepes marhapofa

10 dkg koktélrák

2-3 dkg zöld ceruzabab

1 csomag Shan shi Pad Thai tészta

1 db Shan shi kókusztej

Kikkoman szójaszósz

1 diónyi gyömbér

2-3 gerezd fokhagyma

1-2 db chili kókusz chips

barna cukor

2 ek só

szecsuáni bors

1 csomag friss zöldkoriander

1 db lime

1 ek olívaolaj

 

Elkészítés:

Marhapofa

A húsokat megtisztítjuk és reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával 10 órán keresztül 58 fokon sous vide kádban hőkezeljük. Tálalás előtt serpenyőben kérget sütünk rá, sózzuk, szecsuáni borssal ízesítjük.

 

Tészta

Wokban olajat hevítünk, a maradék reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát az apróra vágott chilivel összepároljuk, majd hozzáadjuk a vágott ceruzababot, koktélrákot, kókusz chips-et. A kifőtt Shan shi Pad Thai tésztát hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és a végén meglocsoljuk a lime levével és meghintjük a vágott korianderzölddel. Szójaszósz 1 dl Kikkoman szójaszószt gyorsforralóban 2 ek barnacukorral felforraljuk és kb a felére redukáljuk, amíg sűrű szószt nem kapunk. Kókusz szósz A Shan shi Kókusz tejet felforraljuk és lime-mal, sóval, borssal ízesítjük, kevés kikevert keményítővel szószt készítünk. Jó étvágyat!

vissza a receptekhez