Surf and turf ázsiai módon
Feltöltő: Ronin
Hozzávalók 2 személyre:
2db közepes marhapofa
10 dkg koktélrák
2-3 dkg zöld ceruzabab
1 csomag Shan shi Pad Thai tészta
1 db Shan shi kókusztej
Kikkoman szójaszósz
1 diónyi gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db chili kókusz chips
barna cukor
2 ek só
szecsuáni bors
1 csomag friss zöldkoriander
1 db lime
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Marhapofa
A húsokat megtisztítjuk és reszelt gyömbérrel, reszelt fokhagymával 10 órán keresztül 58 fokon sous vide kádban hőkezeljük. Tálalás előtt serpenyőben kérget sütünk rá, sózzuk, szecsuáni borssal ízesítjük.
Tészta
Wokban olajat hevítünk, a maradék reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát az apróra vágott chilivel összepároljuk, majd hozzáadjuk a vágott ceruzababot, koktélrákot, kókusz chips-et. A kifőtt Shan shi Pad Thai tésztát hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és a végén meglocsoljuk a lime levével és meghintjük a vágott korianderzölddel. Szójaszósz 1 dl Kikkoman szójaszószt gyorsforralóban 2 ek barnacukorral felforraljuk és kb a felére redukáljuk, amíg sűrű szószt nem kapunk. Kókusz szósz A Shan shi Kókusz tejet felforraljuk és lime-mal, sóval, borssal ízesítjük, kevés kikevert keményítővel szószt készítünk. Jó étvágyat!