Kacsasült

Feltöltő: Tündike71

Hozzávaló 4 személyre:

4 db kacsacomb

2 gerezd fokhagyma

1 kk frissen őrölt bors

1 kk őrölt gyömbér

2-3 ek szójaszósz

1 kk pálmacukor (vagy barna cukor)

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 250 C fokra. A megtisztított kacsacombokat mossuk meg folyó víz alatt, majd töröljük szárazra. A lecsüngő háj- és bőrdarabokat vágjuk le. A fokhagymát pucoljuk meg, préseljük át, majd keverjük péppé a sóval, borssal, gyömbérrel, a szójaszósszal meg a cukorral, és dörzsöljük be vele a kacsacombokat. Helyezzük a combokat a rácsra, toljuk a sütőben a középső sínre, és süssük ropogósra 1,5-2 óra alatt. Egy óra elteltével a hőfokot csökkentsük 200 C fokra. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, és kenegessük meg a kisülő zsírral.

vissza a receptekhez