Kacsasült
Feltöltő: Tündike71
Hozzávaló 4 személyre:
4 db kacsacomb
2 gerezd fokhagyma
só
1 kk frissen őrölt bors
1 kk őrölt gyömbér
2-3 ek szójaszósz
1 kk pálmacukor (vagy barna cukor)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 250 C fokra. A megtisztított kacsacombokat mossuk meg folyó víz alatt, majd töröljük szárazra. A lecsüngő háj- és bőrdarabokat vágjuk le. A fokhagymát pucoljuk meg, préseljük át, majd keverjük péppé a sóval, borssal, gyömbérrel, a szójaszósszal meg a cukorral, és dörzsöljük be vele a kacsacombokat. Helyezzük a combokat a rácsra, toljuk a sütőben a középső sínre, és süssük ropogósra 1,5-2 óra alatt. Egy óra elteltével a hőfokot csökkentsük 200 C fokra. Sütés közben gyakran fordítsuk meg, és kenegessük meg a kisülő zsírral.