Brokkolis-gombás ázsiai tészta

Feltöltő: fannithefoo

Hozzávalók 2 személyre:

250 g brokkoli

300 g laskagomba

150 g konzerv kukorica

1 fej vöröshagyma

3 tojás

A pirításhoz olaj

125 g tojásos ázsiai tészta

3 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál ketchup

1 evőkanál barnacukor

2 teáskanál szezámolaj

1 evőkanál aprított fokhagyma

1 teáskanál zúzott gyömbér

2 teáskanál keményítő

3 evőkanál víz

 

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben megfőzzük, szűrővel lecsöpögtetjük. A brokkolit és a gombát kisebb darabokra vágjuk, a brokkolit forró vízben 1-2 percig előfőzzük. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. A szószhoz összekeverjük a szójaszószt, ketchupot, cukrot, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért, vizet és a keményítőt. A hagymát olajon pirítani kezdjük egy nagy serpenyőben, majd hozzádjuk a brokkolit, és együtt pirítjuk. A laskagombaszeleteket és a kukoricát is rádobjuk, pár percig pirítjuk, majd a keveréket félrehúzzuk a serpenyő egyik oldalára. A másik oldalon kis olajon sütni kezdjük a három felvert tojást, amikor már rántotta állagú, összekeverjük a zöldségekkel, majd ráöntjük a szósz felét. Ezt követően hozzáadjuk a főtt tésztát és a maradék szószt, összeforgatjuk és még pár percig pirítjuk. Szezámmaggal szórva tálaljuk.

vissza a receptekhez