Brokkolis-gombás ázsiai tészta
Feltöltő: fannithefoo
Hozzávalók 2 személyre:
250 g brokkoli
300 g laskagomba
150 g konzerv kukorica
1 fej vöröshagyma
3 tojás
A pirításhoz olaj
125 g tojásos ázsiai tészta
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál barnacukor
2 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál aprított fokhagyma
1 teáskanál zúzott gyömbér
2 teáskanál keményítő
3 evőkanál víz
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben megfőzzük, szűrővel lecsöpögtetjük. A brokkolit és a gombát kisebb darabokra vágjuk, a brokkolit forró vízben 1-2 percig előfőzzük. A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. A szószhoz összekeverjük a szójaszószt, ketchupot, cukrot, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért, vizet és a keményítőt. A hagymát olajon pirítani kezdjük egy nagy serpenyőben, majd hozzádjuk a brokkolit, és együtt pirítjuk. A laskagombaszeleteket és a kukoricát is rádobjuk, pár percig pirítjuk, majd a keveréket félrehúzzuk a serpenyő egyik oldalára. A másik oldalon kis olajon sütni kezdjük a három felvert tojást, amikor már rántotta állagú, összekeverjük a zöldségekkel, majd ráöntjük a szósz felét. Ezt követően hozzáadjuk a főtt tésztát és a maradék szószt, összeforgatjuk és még pár percig pirítjuk. Szezámmaggal szórva tálaljuk.