Szezámmagos csirke zöldséges pirított tésztával.

Feltöltő: istván_07

Hozzávalók:

Csirke a masszával:

40 dkg csirkemell filé,

1 tojás,

3 evőkanál étkezési keményítő,

6 evőkanál liszt,

1 evőkanál olaj,

1,5 kávéskanál sütőpor,

só,

víz, amennyit felvesz,

Máz:

5 evőkanál ketchup,

3 evőkanál méz,

3 evőkanál szezámmag,

Tészta:

Shan'shi Mie száraztészta,

lila hagyma,

répa,

Kikkoman szója szósz,

fokhagyma,

káposzta,

Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk kis kockára. A bunda hozzávalóit egy tálban összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, hagyjuk egy kicsit állni, míg a mázat elkészítjük. A mázhoz hozzávalóit jól összekeverjük. A tésztát kifőzzük. A kész tésztát összekeverjük a már megpirított zöldségekkel, majd hozzáadjuk a szójaszószt. Forró olajban világosbarnára sütjük a csirkemellet, majd még melegen beleforgatjuk a mázba.

vissza a receptekhez