Ötfűszeres kacsa, cseresznye máz, nyári tekercs

Feltöltő: napontamas

Hozzávalók: 

 

Nyári tekercs

 

2 rizslap

 

rizsecet

 

 

cukor

 

fél répa

 

fél uborka

 

1 adag rizstészta

 

 

 

Ötfűszeres kacsa

 

1 kacsamell

 

2 evőkanál só

 

4 evőkanál kínai ötfűszer

 

friss kakukkfű ág

 

2-3 darab fokhagyma

 

 

 

Cseresznye máz

 

3 evőkanál méz

 

1.5 evőkanál szójaszósz

 

3 evőkanál vörösbor ecet

 

1.5 dl csirke alaplé

 

200 g cseresznye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyári tekercs

 

A rizstésztát forró vízbe beáztatjuk, majd miután megpuhult, leszűrjük. A répát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk. 

 

A rizslapokat cukros, rizsecetes, sós vízbe áztatjuk, majd megtöltjük a tésztával és a zöldségekkel.

 

Tálalásig félretesszük.

 

 

 

Ötfűszeres kacsa

 

A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, a kilógó zsírrészeket levágjuk, majd két irányba beirdaljuk a bőrét. Megforgatjuk a kínai ötfűszer keverékben, sózzuk. A fűszereket belemasszírozzuk a kacsa zsírjába és húsába, és sütésig pár percet állni hagyjuk. 

 

Bőrös oldalával lefelé lassú tűzön elkezdjük kisütni a zsírját. 3-5 perc múlva, mikor teljesen kisült a zsír, megfordítjuk a melleket, kakukkfüvet és fokhagymát dobunk a serpenyőbe. Minden oldalát megpirítjuk a kacsának, majd bőrös oldalával lefelé fordítjuk, rápakoljuk a fűszereket, és 180 fokos sütőbe tesszük 8-10 percre.

 

Kivéve a sütőből 8-10 percig pihentetjük.

 

 

 

Cseresznye máz

 

Amíg sül és pihen a kacsa, elkészítjük a mázat.

 

Mézet karamellizálunk, majd amikor kezd barnulni, akkor felöntjük vörösborecettel, és besűrítjük. 

 

Felöntjük csirke alaplével, és lassú tűzön főzzük, majd hozzáadjuk a szójaszószt. Amikor elérte a szirupos állagot, beledobjuk a cseresznyéket és 1-2 perc alatt átforgatjuk.

vissza a receptekhez