Tüzes csirke pirított zöldségekkel és tésztával

Feltöltő: szabina

A csirkemellet megtisztítom, felkockázom, sózom, borsozom, adok hozzá egy kis keményítőt és vizet (annyit, hogy enyhén ragacsos bevonatot képezzen), majd jól összeforgatom. Kb. 30 percig állni hagyom. Ez idő alatt felaprítom a zöldségeket: lilhagymát, lilakáposztát, gombát, cukkinit, répát, kápiapaprikát. Kevés olajat hevítek wokban, és amikor már nagyon forró, rádobom a csirkemellet és hirtelen átsütöm. Közben kb 3 perc alatt kifőzöm az előre begyúrt és felcsíkozott tésztát (só + liszt : víz 2:1 arányú keveréke). Mikor elkészült a hús, keverek hozzá valamilyen csípős paprikakészítményt. Ugyanebbe az edénybe öntök még egy kis olajat, felhevítem és hirtelen kisütöm a felaprított zöldségeket, figyelve arra, hogy még ropogósak maradjanak. Amikor elkészültek a zöldségek, még a forró edényben bőségesen meglocsolom őket szójaszósszal és összeforgatom. Ez után jöhet bele a hús és a leszűrt tészta. Végül a tészta főzővizéből kb 2 evőkanállal rákanalazok és még egyszer átforgatom az egészet a forró tűzhelyen. Apróra vágott újhagymazölddel tálalom.

vissza a receptekhez